Arabialta olen nähnyt telkkarimainoksen, jossa on hyvin suomalainen kuvasto. On laituria, maalaismaisemaa ja vetoava Arabian leima ja selitys, että Arabiaa on tehty Suomessa jo vuodesta keppi ja miekka. Niin on tehty vaan ei tehdä kaiketi enää. Ehkä tuo mainoskin on vaan suomalaisen tuotteen joutsenlaulu, nostalginen muistutus ajoista, kun siinä Arabian tehtaalla  - Suomessa - astioita oikeasti valmistettiin. Nyt olisi ehkä parempi seuraavassa mainoksessa keskittyä realiteetteihin: thaimaalaiseen maisemaan ja muihin sen maan näkymiin. Ehkäpä myös kuvata Thaimaan savenvalajaa, joka huolellisesti muovaa Muumi-mukia.

Ei viitsitä enää teeskennellä. Made in ulkomaat. Mikäs siinä. Mutta pitäkää huoli, että taso pysyy samana kun kerran tuotantokustannukset ovat siellä halvempia. Tai ihan sama. Olen jo antanut periksi ja tässä just guuglailen mistä saisin kelpo kuorimaveitsen. Jos vaikka Ikeasta. Minun mielestä Fiskarsin uusi oranssi-musta ei enää kuorinut kuten entinen, jonka minä onneton hukkasin.

Vaan tuntuu, että ihan sydän särkyy. On aina kova paikka luopua omista periaatteistaan, jotka on olleet itsestään selviä lapsesta asti: Suosi aina suomalaista. Tiedän, että periaatteiden päivitys on fiksua, nyt on sen aika. Hyvästi Arabia, Fiskars, Marimekko. Menkää pois (vaan olette jo menneet)! Hyvää matkaa!