- Hei, saanko kysyä, voisitko laittaa eteenpäin huomautuksen näistä syöttötuoleista, ettei niihin mahdu lapsi talvivaatteissa istumaan? Tilavampiakin tuoleja varmaan on, kannattaisi harkita sellaisia, kysyn tätä kahvilan työntekijältä ja yritän tunkea lasta mahtumaan tuoliin.

- En mä kyllä tiedä, sun varmaan pitää mennä tonne kassalle ja kysy sieltä....

- Sinäkö et voi sanoa tätä esimiehellesi minun puolestani? Hankala taas kantaa tätä lasta tämän takia kun en saa lasta irti tuolista...

- En mä nyt voi. Mun pitää jatkaa hommia.

-----

- Tulin katsomaan uutta kalustusta ja muuta. Voisitko näyttää minulle erilaisia hyvälaatuisia mattoja. Sitten haluaisin löytää sohvakaluston ja kaiken muun tyhjään kotiin.

- Ne matot on tuossa, kato sieltä. Sitten niitä sohvia ja muita voi ihan rauhassa katsoa tuolla noin. Hihkase sitten kun oot tehnyt päätöksen niin tehdään kaupat.

- Ok.

Jatkankin sitten matkaa viereiseen kalusteliikkeeseen, jossa myyjä ottaa minut palveltavakseen. Löydämme parhaat mahdolliset kalusteet yhdessä ja siihen kaikki muut tykötarpeet. Hän kertoo mistä mikäkin on tehty ja mikä on kotimaista ja saa vielä päivittämään vaatimuksia himpun verran ylöspäin ja ostamaan lisääkin. Lähden tyytyväisenä kassalle. Maksan ostokset - 4300 € - ja saan kotiinkuljetuksen kaupan päälle. Käytän jatkossakin tätä samaa myymälää ja palvelu on aina ensiluokkaista. Kerron myös kaikille liikkeen loistavasta palvelusta.

-----

Menen Lidliin. Iloiset myyjät tervehtivät, tuntuu mukavalta tulla kauppaan. Myyjä tulee heti auttamaan kun seison ihmettelemässä missä on sitruunamehu. Hänellä on hyvin kiire töittensä kanssa mutta hän ei näytä minulle sitä vaan sen sijaan näyttää mistä löydän etsimäni. Ilahdun kovasti. Lähetän heti palautetta liikkeeseen kun pääsen kotiin, kerron miten hyviä tyyppejä ovat sinne palkanneet.

-----

Hyvin rönttäsen näköinen mies seisoo reppu selässä kultasepän liikkeessä isossa myymälässä. Tästä on jo aikaa. Kukaan ei oikein halua mennä palvelemaan, mikä lie puoliukko. Yksi sentään menee ja aloittaa keskustelun ystävällisesti. Lopputulos on se, että kullankaivajamies Lapista osti kalliin kultakellon käteisellä.

-----

Bussikuski moikkaa ihmisiä jo tullessaan pysäkille. Hän ottaa iloisesti matkustajat vastaan, osa tervehtii häntä, osa ei. Pysäkillä jäädessään ihmiset huutelevat kuskille kiitoksen ja heilauttavat kättään, kuski tekee samoin. Yksi ankea ruuhka-ajan työmatka meni paljon mukavammin.

-----

Terveyskeskuksessa on järjettömät jonot. Lääkärin vastaanotolle odotetaan monta tuntia koska aikoja ei enää voi varata. Usean tunnin päästä hoitaja pyytää huoneeseen selvittääkseen käynnin syyn ennen lääkärin tuloa. Hoitaja on rauhallinen ja ystävällinen kiireestä huolimatta. Hän myös kohtelee minua mukavan henkilökohtaisesti. Lopputuloksena minäkin tulen hyvälle tuulelle tuntien jonotuksesta huolimatta. Ei voi kuin ihailla tätä paineessa työskentelevää terveyden ammattilaista, joka jaksaa suhtautua potilaaseen näin hienosti kovassa paineessa. Kotona laitan heti kaupungille palautteen ja vaadin palkankorotusta tälle ihmiselle.

-----

Menen lasten kanssa bussiin Englannissa. Yritän ostaa bussilippua mutta bussikuski kysyy vakavana: Oletko varma, vai haluatko soittaa kaverille? Mitä? Pyydän uudelleen saada ostaa lippua ja bussikuski kysyy taas ilmeettömältä: Haluatko kysyä yleisöltä? Silloin minä tajusin, äääh, mua vedätetään taas, olihan Haluatteko miljonääriksi silloin hyvin suosittu ohjelma. Kuljettajan hymyilee kuin jakoavain ja minä saan naurukohtauksen. Saan liput ostettua ja matka jatkuu naurun keskellä, muillakin matkustajilla on hauskaa.

------

Istun Leningradissa ravintolassa. Tarjoilija tulee ottamaan tilausta ja tuo pian juomat ennen ruokaa. Syön hyvin ja katselen tanssilattian tapahtumia. Tarjoilija tulee kysymään jälkiruokatoiveita ja niitä siinä miettiessäni hän kysyy: Haluatko hyvä rakastella, meillä Igor, jos menet naimisiin, hän maksaa sinulle iiiiso raha... Kiitän tästä jälkiruokatarjouksesta mutta kieltäydyn tällä kertaa ja otan sen sijaan jäätelöannoksen.