Oli melkoinen stressiaika takana ja ajattelin antaa itselleni luksusta. Tilaanpa kampaajan kotiin ja niin tapahtui! Etukäteen jo nautin ylellisestä kohtelusta ja rennosta hetkestä.

Kampaaja tuli sitten myöhässä. Avasin hänelle oven ja hän huusi siellä puhelimessa vihaisena jollekin. Odottelin puhelun loppua ja viimein sain laitettua itselleni sopivan paikan hiustenleikkuuta varten kampaajan ohjeiden mukaan. Jatkuvasti hän haukkui minulle miestään, sitä vätystä, joka ei ole edes töissä "mutta kun sillä on masennus". Sen jälkeen haukkui muutamaa asiakastaan, jotka olivat käyttäytyneet törkeästi. Sitten haukuttiin yhteiskuntaa. Pelotti ajatella mitä hiuksille tapahtuu, onnistuuko leikkaus.

Juuri ennen kuin leikkauksen piti olla valmis, hänen puhelimensa soi ja hän siihen heti vastasi. Taas huudettiin ja möykättiin jollekin henkilölle, kampa putosi lattialle ja kuului painokas perkele. Ajattelin, että tämän jälkeen täytyy mennä metsään lenkille rauhoittumaan. Sitten leikkaus oli valmis, tukka märkänä istuin siinä ja odotin milloin kampaaja kuivaa ja muotoilee hiukset. Ei kuivannut, ei muotoillut. Sanoi vaan, että mun pitää nyt soittaa miehelle ja huuto alkoi taas. Äkkiä hän pakkasi tarvikkeensa laukkuun ja sanoi kampaamoliikkeen tasoisen hintansa. Maksoin sen lievästi ällistyneenä ja ajattelin, että sen jälkeen hän varmaan viimeistelee hiukseni. Ei. Hän lähti pois puhelimeensa huutaen, ennen kuin ovi meni kiinni kampaaja huusi, että tilaa sitten uusi aika taas kuukauden kuluttua.

Siinä kun lakaisin hiuksiani lattialta ajattelin, että oli kyllä laitimmainen kerta tämän sorttista luksusta. Asetin maton paikoilleen, kuivasin hiukseni ja huokaisin. Ymmärrän, että myös kampaajilla on tunteet ja omat elämän tilanteensa. En vaan hirveästi halunnut niitä omaan keittiööni juuri sinä hetkenä kun itse tarvitsin oman lellimishetken. Leikkaus oli kyllä kivan mallinen.

Vaan kyllä minä toivotan tälle hermostuneelle kampaajalle kaikkea hyvää ja toivon myös, että hän löytää elämäänsä iloa ja rauhaa.