Ou nou, mitä minä juuri näin. Katsoin ohjelman nimeltä Rysän päällä enkä saa naurultani happea. Ei saisi nauraa toisten sydämen murskaantumiselle ja olenhan minä itsekin ollut rapussa möykkäämässä pettäville ihmisilleni ja lopulta toiminut tavallani...

Mies kertoo ohjelman juontajalle, että jotain on varmaankin suhteessa pielessä. Nainen välttelee häntä ja on ollut omituisen etäinen jo pitkään. Mies kertoo maksavansa työttömän naisen kaikki kulut ja ovat seurustelleet jo vuosia. Rysän päällä -tiimi vakoilee naista tarvittavan aikaa, paljastaa tietonsa miehelle, jolla välittömästi palaa pinna ja hän hieroo nyrkkejään ja toivoo pääsevänsä nopeasti sinne missä petturit ovat.

Huoneen ovi saadaan juonimalla auki. Mies karjahtaa ja juoksee huoneeseen, heittää mennessään alastoman miehen lattialle ja hyökkää sänkyyn missä hänen morsiamensa on sukka päässä, aukko on sentään suun kohdalla jostain kumman syystä. Nainen on kiinnitetty seinään, sängyllä on muovilakana ja ketsuppia eikä mielikuvitukseni riitä tajuamaan miksi. Ruoskat heiluvat alustalla kun petetty mies raivoissaan riepottelee naista.

Alkaa helvetinmoinen älämölö. Nainen kirkuu: Rakastan sinua! Maksat kaikki laskuni! Älä jätä minua! Naisen salainen rakastaja seisoo alastomana vieressä ja huutaa että kaikkien pitää mennä helvettiin. Nainen on edelleen sukka päässä sängyllä eikä saa itseään seinästä irti, ennen kuin ohjelman juontaja irroittaa hänet, sukka vedetään pois päästä. Nainen pyytää kerta toisensa jälkeen anteeksi, anteeksi ja lisää varmaan sen tärkeimmän: maksat laskuni. Tämä suuri rakkaustarina oli täten tullut päätökseen ja kaikille avautuu uudet väylät uusiin kohtaloihin.

Ei saisi tietenkään nauraa, petetyksi tuleminen on hirveä asia. Olen minäkin kostanut jonkun kerran ja siinä hyvin onnistuen kunnes tulin järkiini, että jos joku pettää niin ei hän ole vaivan arvoinen. Sitä ennen kuitenkin mm. ns. paras ystävättäreni tiesi vältellä huolellisesti minun kohtaamistani kadulla koska tiesi, että jotain yllättävää voi tapahtua. Miespuolinen petturi sai melko paljon spämmiä bondageen omistautuneilta ihmisiltä ja taisi hänen puhelinnumeronsakin joutua jonnekin tietopaikkaan.

Osasin tätä pettämiskuviota hieman epäillä ja painuin paikalle. Soitin ovikelloa ja kuulin vain: Ei avata, taitaa eukkosi olla siellä... Oikein arvattu. Olin todellakin rapussa koko raivoni voimalla. Viereinen ovi aukeni, tuttu mummo supatti, että kyllä siellä on nainen, hän on koko päivän kuunnellut. Hakkaan ovea kylmän murhanhimon vallassa. Eniten otti voimille se, että siellä sisällä oli ihminen, jota pidin ystävänä ja luotin häneen. Hakkaan ovea taas kunnes tajuan olevani typerä, en halua tulla pidätetyksi näiden yrskien takia. Keksin jotain muuta mukavaa. Huusin muutaman alatyylisen solvauksen oven läpi ja pariskunta tiesi hyvin, että nyt on leikki kaukana.

Selittelyä yritti puhelimessa pukata mutta minulla oli jo muuta mielessä. Tein muutaman peliliikkeen ja pariskunta tuli tietämään, että olivat olleet tuhmia. Vaan se tuli tässä mieleen, että mielelläni olisin jonkun Rysän päältä -tiimin ottanut mukaan ja vaikka torvisoittokunnan rappuun soittamaan. Kiinnittämään huomio juuri heihin, jotka olivat sydäntäni tallomassa. Se tallominen tuli kalliiksi mutta siitä en enempää kerro, enkä myöskään kerro miksi.