Kirjoitan tätä epämiellyttävän kiihtymyksen sekä pelkän oletuksen vallassa. Olin juuri kuulevinani, että lauantain Tangomarkkinoiden finaalissa laulaisivat laulajat Juice Leskistä?! Please sanokaa ettei se pidä paikkaansa! Please! On ollut jo monta vuotta kestämistä tangojen sovituksissa, Dannyn Tuuliviiri-tangossa ynnä muussa, erityisesti tuomariston päätöksissä.

Juice Leskinen ei kuulu millään tavalla tangoon, ei parhaalla mielikuvituksellakaan voi tälläiseen yhdistelmään päätyä. Toivottavasti tämä irvikuva ei ole totta ja kuulin väärin. Muuten joudun jättämään joka vuotisen kesäperinteen väliin. Rajansa se on masokismillakin.

Tango on ihanaa. Jo pienenä tyttönä tykkäsin tangosta. Perinteiset Olavi Virta, Reijo Taipale, Taisto Tammi ja Tamara Lund, ah! ja lukuisat muut. Unto Monosen tangot erityisesti puhuttelivat jopa minua, pientä lasta. Näin kun isä ja äiti joskus lauantai-iltana tanssivat kahdestaan olohuoneessa, ei tarvittu ihmisten välisiä sanoja, riitti, että kuunteli tangon sanat.

Tangomarkkinat omivat tangon ja tekevät sitten voittajilla mitä haluavat. Kun Jumalainen Amadeus Lundberg voitti, en malttanut odottaa häneltä julkaistavaa cd:tä, kohtalokkaita tulkintoja, hänen ainutlaatuisen äänensä kuulemista. Kun levy ilmestyi ei siellä ollut mitään sellaista. Nähtävästi levy-yhtiö oli päästellyt aivopieruja, en tiedä. Luojan kiitos Amadeus on julkaissut kappaleen nimeltä Vain rakkaus ja se koko levyllinen on sielua hyväilevää musiikkia. Se korvasi vuosien kärsimykseni heti.

En ihan ymmärrä miksi olen vuosi vuodelta jaksanut katsoa Tangomarkkinoiden finaalia. Voittaja on paljastunut monesti jo ennen kuin kisat ovat alkaneet. Siitä on aina kertonut jo aiemmat läheiset välit tuomariston jäseneen ja muuhun hyväveli-verkostoon. Sellaisia mielisteleviä iskelmärällättäjiä, ei kiitos. Onneksi moni upeakin tangolaulaja on voittanut.

Oikeastaan on parempi taas jatkaa vaan radion kuuntelua ja etsiä helmiä sieltä. Antaa tekemällä tehdyt kilpailut jäädä väliin. Tango-sieluni on haavoittunut kuoleman vaarallisesti. Juice Leskinen ja tango! Ei ikinä!